Sutra u Goraždu vježba „Pomoć civilnim strukturama u slučaju poplava DRINA 2022“

“Pomoć civilnim strukturama u slučaju poplava DRINA 2022” naziv je vježbe koju će Oružane snage (OS) BiH realizovati sutra u Goraždu u saradnji sa civilnim strukturama.

U zajedničkoj vježbi učestvovat će pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade stacioniranog u kasarni Kosova kod Ustikoline, zračne snage Oružanih snaga BiH, jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, Kantonalne uprave civilne zaštite i Grada Goražde.

Na ovaj način demonstrirat će se spremnost za pravovremeno djelovanje svih struktura koje učestvuju u spašavanju od poplava, a vježba će se izvoditi u period od 11 do 13 sati užem gradskom jezgru.

Organizatori su obavijestili građane  da će se u tom terminu  čuti i pucnjava uz upotrebu manevarske municije ali i nisko nadlijetanje helikoptera uz napomenu da je riječ o  pripremanoj vježbi Oružanih snaga i civilnih struktura vlasti u cilju sagledavanja mogućnosti, materijalno-tehničkih sredstava i opreme u slučaju potrebe za djelovanjem u stvarnim situacijama.