BIR TV u novu programsku sezonu ulazi s velikim planovima

FOTO: Fena

Ponosni na sve vrijednosti našeg društva, naše stvaraoce i njihova djela, tradiciju, kulturno-historijsko naslijeđe, vjekovnu toleranciju i kulturu dijaloga, islamske društvene vrijednosti principe, BIR TV u novu programsku sezonu ulazi s velikim planovima i još većim ambicijama.

Istaknuto je da će BIR TV, vjerodostojno bilježeći aktuelnu bosansko-hercegovačku zbilju, prateći interese i potrebe građana za pouzdanim informacijama, u poplavi poluinformacija, apatije i destrukcije, u novoj programskoj sezoni posebnu pažnju poklanjati aktuelnim društvenim temama.

Jedini cilj je kvalitetno, potpuno i profesionalno informisanje javnosti kao garancije ozdravljenja i progresa našeg društva, saopćila je BIR TV.

Uporedo s jačanjem informativnog programa, novi zamah dobit će i sadržaji koji afirmiraju islamske vrijednosti i principe, imanentne muslimanima našeg podneblja. Uz već etablirane emisije vjerskog karaktera, po kojima se BIR TV već nametnula gledaocima, u novoj sezoni ponuda će biti dodatno obogaćena. Poseban kvalitet sadržajima vjerskog karaktera dat će originalan pristup obradi različitih  islamskih tema.

Pod sloganom „Biramo dobro“, u novoj sezoni BIR TV će gledaocima ponuditi i pažljivo odabrane sadržaje dokumentarnog, stranog naučno-popularnog te igranog programa.

Nakon prošlosezonskog uspjeha i stabilnog pozicioniranja na medijskom nebu, cjelodnevno emitiranje programa pokazalo je golemi potencijal BIR TV s jedne, te neupitan interes publike za programskim sadržajima takve vrste s druge strane.

Prepoznatljiva i stabilna programska šema, vjerodostojne informacije i referentni sagovornici, pomno birani sadržaji, ozbiljnost i profesionalizam u obavljanju programskih obaveza, rezultirali su  zavidnim pozicijama BIR TV na medijskom tržištu u BiH i to u rekordno kratkom vremenskom periodu.

– Svi postignuti rezultati i priznanja publike, nova sezona i novi sadržaji, nova su obaveza i novi izazov pred svima nama. Već smo dakazali spremnost i sposobnost za velike iskorake. Sezona pred nama bit će potvrda kako su ostvareni rezultati potvrda studioznog rada, odgovornosti i ozbiljnog pristupa svih zaposlenih. Vrijeme pred nama bit će  u znaku novog, velikog iskoraka BIR TV – izjavio je glavni i odgovorni urednik BIR TV Kasim Softić.

Ponosni na bogatstvo i hiljadugodišnje stvaralaštvo našeg naroda, ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene vrednote, vjerodostojnim bilježenjem aktuelnih tema i događaja, odlučno se opirući apatiji i defetizmu a birajući dobro, BIR TV s optimizmom ulazi u novu programsku sezonu, poručili su iz BIR televizije, javlja MINA.

 

Fena