STIPENDISTI FONDACIJE ˝HASTOR˝ POTPISALI UGOVORE ZA ŠKOLSKU 2022./2023. GODINU

Godinama unazad Fondacija Hastor stipendira učenike širom BiH s akcentom na djecu iz porodica koje su u socijalnoj potrebi i kojima je ova pomoć neophodna. Kao i prethodnih, tako je i ove godine u Velikoj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku 2022./2023. godinu sa Fondacijom ”Hastor”.

Grad Goražde je jedna od 135 općina i gradova na čijem području ova Fondacija djeluje, a za ovu godinu sufinansirao je stipendije Fondacije ˝Hastor˝ u iznosu od 2.000,00 KM.

Visina stipendija za učenike osnovnih škola iznosi 100,00 KM, dok učenici srednjih škola dobijaju stipendiju u iznosu od 150,00 KM. Studenti na fakultetima dobijaju stipendije u visini od 250,00 KM.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji se u ime korisnika stipendije i u svoje lično ime zahvalio Fondaciji ”Hastor” na dosadašnjoj dobroj saradnji, te naglasio da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Fondacija ”Hastor” stipendira veliki broj učenika teškog materijalnog stanja, no i pored toga, stipendisti su uglavnom odlični učenici a neki će vjerovatno biti i učenici generacije. Ova Fondacija pored stipendiranja omogućava učenicima da volontiraju nakon završene srednje škole u ovoj Fondaciji.

 

gorazde.ba

PREPORUČUJEMO

KU CZ izdvojila 50.000 KM za nabavku vozila za Službu za medicinsku pomoć

Služba za medicinsku pomoć pri JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde dobila je  novo  terensko motorno vozilo. …