STIPENDISTI FONDACIJE ˝HASTOR˝ POTPISALI UGOVORE ZA ŠKOLSKU 2022./2023. GODINU

Godinama unazad Fondacija Hastor stipendira učenike širom BiH s akcentom na djecu iz porodica koje su u socijalnoj potrebi i kojima je ova pomoć neophodna. Kao i prethodnih, tako je i ove godine u Velikoj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku 2022./2023. godinu sa Fondacijom ”Hastor”.

Grad Goražde je jedna od 135 općina i gradova na čijem području ova Fondacija djeluje, a za ovu godinu sufinansirao je stipendije Fondacije ˝Hastor˝ u iznosu od 2.000,00 KM.

Visina stipendija za učenike osnovnih škola iznosi 100,00 KM, dok učenici srednjih škola dobijaju stipendiju u iznosu od 150,00 KM. Studenti na fakultetima dobijaju stipendije u visini od 250,00 KM.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović koji se u ime korisnika stipendije i u svoje lično ime zahvalio Fondaciji ”Hastor” na dosadašnjoj dobroj saradnji, te naglasio da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Fondacija ”Hastor” stipendira veliki broj učenika teškog materijalnog stanja, no i pored toga, stipendisti su uglavnom odlični učenici a neki će vjerovatno biti i učenici generacije. Ova Fondacija pored stipendiranja omogućava učenicima da volontiraju nakon završene srednje škole u ovoj Fondaciji.

 

gorazde.ba

PREPORUČUJEMO

Moja priča – Erna Imamović: Djetinjstvo i gubitak oca u Goraždu pod opsadom

Hasan Imamović izgubio je svoj spašavajući živote drugih tokom opsade Goražda. Uoči 31. godišnjice od …