Sajam jabuke održan u Goraždu

Dodjelom priznanja za kvalitet izloženih proizvoda u biljnoj i animalnoj poljoprivrednoj proizvodnji, te drugim segmentima u Goraždu je završen trodnevni sajam jabuke, privredno-kulturna manifestacija koja je okupila više od stotinu izlagača iz BIH, Hrvatske i Srbije.
 
Priznanja su dodijeljena Azemini Hasković, vlasnici poljoprivrednog obrta “Minka”  u animalnoj proizvodnji iz Kodžaga polja u Vitkovićima, te Avdu Čengiću, samostalnom poljoprivrednom proizvođaču iz Ustikoline u biljnoj proizvodnji. 

Sajam jabuke u Goraždu se održava već 18-ti put s ciljem promocije i unapređenja  poljoprivredne proizvodnje i Goražda kao voćarskog kraja, pa je generalno ocjenjen značajnim za susrete poljoprivrednih proizvođača, uspostavljanje poslovnih veza i saradnje zavoda, fakulteta i drugih ustanova i institucija.

Pored izložbeno-prodajnog dijela, sajam “Dani jabuke” i ove godine imao je i niz pod sajamskih aktivnosti, susrete privrednih delegacija koji su poslužili za razmjenu iskustava i uspostavu saradnje.