Servisne informacije

foto: rtvbpk

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar je slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kreće se od 4 do 10, a dnevna će iznositi od 16 do 20, na jugu do 25 stepeni.

Stabilne vremenske prilike i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su zbog hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije, djelimično umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Vozači se pozivaju na oprez. Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac. Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.