U BiH će i danas preovladavati sunčano vrijeme

Foto : Avaz

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

I u utorak će, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Za srijedu se najavljuje umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Avaz