FHMZ: Danas oblačno, poslijepodne razvedravanje

Foto : Avaz

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne ili tokom noći. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 5, a dnevna oko 10 stepeni.

Sutra i prekosutra sunčano

U utorak  pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

U srijedu sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 14 do 20 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti. Mjestimično izraženija naoblaka i pojava magle u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati slabije poteškoće.

Tokom jutra prohladno, neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz duže sunčane periode i više temperature zraka.

Avaz