Konstituirajuća sjednica Skupštine BPK Goražde očekuje se naredne sedmice

Konstituirajuća sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde bit će zakazana nakon što novoizabrani poslanici  od strane Centralne izborne komisije (CIK) BiH dobiju  certifikate o dodjeli mandata – potvrdila je predsjedavajuća kantonalnog parlamenta u aktuelnom sazivu Aida Sirbubalo (DF).

Pojasnila je da je poslovnikom o radu Skupštine BPK Goražde, zakazivanje konstituirajuće sjednice  predviđeno u roku od deset dana od dana dobijanja certifikata

„ Imamo najave da bi certifikati mogli stići do kraja ove sedmice tako da bi sjednica mogla biti zakazana već u narednoj. Na konstituirajućoj jednici dodjeljuju se mandati, a potom slijedi formiranje klubova naroda te izbor rukovodstva skupštine, kao i formiranje privremenih komisija za budžet i izbor i imenovanje. Naredni korak je izbor delegata u Dom naroda, pa vidjećemo u kojem pravcu će sve to ići“ – pojasnila je Sirbubalo.

Naglasila je da su svi rokovi jasno precizirani  ocjenjujući da će oni biti i ispoštovani

„ Nikome nije u interesu da se odugovlači sa procedurama posebno zbog činjenice da je sve definisano kada su u pitanju rokovi za konstitisanje vlasti“ – napomenula je Sirbubalo.