Humanitarna akcija:Ernadu Aliću iz Goražda za operaciju u Turskoj treba 42 000 maraka

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” Goražde pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ernada Alića. Mladić je nakon teške saobraćajne nesreće ostao nepokretan,a za liječenje u Turskoj neophodno je obezbijediti više od 42.000 maraka.

Ernad je u julu ove godine u teškoj saobraćajnoj nesreći doživio prijelom kičme nakon čega je nastupila paraliza donjih ekstremiteta. Ovaj mladić tri mjeseca je proveo na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, a potom upućen na kućno liječenje. Poslije loših prognoza u BIH, nadu za oporavak Ernad je dobio od ljekara u Turskoj.

Prema riječima predstavnika Humanitarnog udruženja “Svijetlo grada” ljekari planiraju Ernadu ugraditi baklofensku pumpu u kojoj se nalazi lijek koji pomaže u obnovi nerava. Prognoze da bi nakon operativnog zahvata, uz stalne fizikalne terapije i rad, mogao stati na noge su veoma pozitivne pozitivne. Upravo je ova informacija i akcija udruženja pokrenula brojne građane da se uključe

Svi koji žele učestvovati u akciji novac za liječenje mogu ubaciti u humanitarne kutije postavljene na više lokacija u gradu, ili se obratiti volonterima udruženja “Svijetlo grada”.

Uplate se mogu izvršiti na račun Humanitarnog udruženja “Svjetlo grada” Goražde 1862610310740994, Ziraat banka, podružnica Goražde sa naznakom “Za Ernada”.