Počela sanacija potkrovnih stanova u Titovoj ulici

Posredstvom Gradske uprave u Goraždu je počela sanacija potkrovnih stanova u Titovoj ulici, u užem gradskom jezgru.

Projekt implementiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Goražde koji su u ove svrhe izdvojili 1.355.000 KM, a radovi podrazumijevaju sanaciju krovnih pokrivača, prozora i fasada u dijelu 41 potkrovnog stana.

– Davno su završena ratna dejstva, jedan dio fasada u ovoj ulici je obnovio BPK i žalosno je da nakon toliko godina govorimo o ovom problemu. Pokušat ćemo dogovoriti sa stanarima da i oni učestvuju u projektu kako bi se izvršila sanacija fasada u cjelosti što će pored estetskog izgleda doprinijeti i uštedi energije – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Vjeruje da će stanari prepoznati važnost projekta i učestvovati u sanaciji kako bi glavna ulica u gradu konačno dobila reprezentativan izgled.

– Mi ćemo u nacrtu budžeta za narednu godinu planirati dio sredstava, pokušati dio obezbijediti i uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša, ali i stanari trebaju učestvovati u obnovi fasada, kako bi grad konačno dobio ljepši izgled – kazao je imamović.

Radovi na aktuelnom projektu povjereni su goraždanskoj firmi “Drina“. U Gradskoj upravi navode da je za radove na jednoj zgradi potrebno oko 15 dana tako da će radovi potrajati nekoliko mjeseci.