Povodom Dana državnosti BiH u Općini Foča u FBiH položeno cvijeće

Polaganjem cvijeća na spomen obilježja u Općini Foča u FBiH danas je nastavljen program obilježavanja Dana državnosti BiH u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde. 

  

Delegacije civilnih i vojnih struktura odale su počast poginulim braniocima polaganjem cvijeća na mjestu pogibije prvih žrtava 1992. Godine, spomen obilježju „Šehidska kapija“ i partizanskom spomen obilježju u Općini Foča u FBiH.  

Sutra će isto biti učinjeno i na spomen obilježju poginulim braniocima u Hrenovici I partizanskom spomen obilježju u Prači, Općina Pale u FBiH. 

„ Ove godine priređen je sadržajniji i kvalitetniji program obilježavanja Dana državnosti BiH na području BPK Goražde, u duhu jednog od najvažnijih datuma u historiji ove zemlje.   

Posebno ohrabrujuća je činjenica da su u značajan dio programskih sadržaja uključena djeca i mladi kojima od najranije dobi treba razvijati ljubav prema domovini“ – kazao je ministar za boračka pitanja BPK Edin Aganović.    

U okviru programa obilježavanja Dana državnosti BiH večeras će u  Islamskom kulturno-obrazovnom centru u Goraždu biti održana tribina o temi “Rušenje mitova o bosanskoj povijesti” gdje će gost predavač biti dr. Nazif Veledar, dok će se sutra u Centru za kulturu održati projekcija dokumentarnog filma “Sarajevski vitezovi – pozdrav domovini” autora Avda Huseinovića te promocija romana “Mali vojnik” autorice Sadete Škrijelj – Šahman.