Počinje druga faza sanacije potisnog cjevovoda u Goraždu 

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa firmom “Okac” d.o.o Goražde danas je potpisao ugovor o izvođenju radova druge faze na sanaciji potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u naselju Rasadnik.

Vrijednost ugovora iznosi 365.446 KM, a okončanjem ovih  radova, ostaje da se uradi još jedna kraća dionica do potpunog završetka projekta sanacije potisnog cjevovoda.

“ Druga faza obuhvata radove od kompanije Emka u Vitkovićim do naselja Rasadnik u gradskom dijelu, tako da će preostati još jedan manji dio, ali u biti kompletnu dionicu potisnog cjevovoda ćemo završiti u skoro dvije godine. Ostaje nam još sanacija sekundarne mreže koja je obnovljena ali nije urađena kako treba jer zahtjeva sanaciju čime ćemo  konačno urediti vodosnabdijevanje Grada Goražda” – pojasnio je Imamović.

Sa firmom “OKAC” potpisan je i ugovor o zimskom održavanju puteva u iznosu od 57.000 KM, dok je sa firmom “Goraždeputevi” potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na asfaltiranju i nasipanju puteva na području Grada Goražda

“ Vrijednost potpisanog sporazuma iznosi 294.830 KM I focus će biti stavljen  na asfaltiranje u užem gradskom jezgru i po prioritetima među kojima je i naselje Glamoč za koje je najviše građana pitalo, a gdje je sredstva izdvojio I BPK Goražde. Naravno tu su I druge dionice u užem gradskom jezgru. Ne bih smio obećati da ćemo do kraja  godine sve završiti jer to ovisi  od vremenskih uslova ali imamo provedenu procedure  I nadamo se da asfaltna baza neće biti skoro zatvorena kako bi uradili što više” – kazao je gradonačelnik Goražda.