Završena sjednica NSRS: Izabrano 28 delegata za Vijeće naroda RS

FOTO:agencije

Njihova imena zvanično će biti poznata nakon što ih verifikuje Centralna izborna komisija BiH

NSRS izabrala je 28 delegata u Vijeće naroda RS, a njihova imena zvanično će biti poznata nakon što ih verifikuje Centralna izborna komisija BiH.

Za osam delegata u Klubu Srba glasala su 72 srpska poslanika. Ishod je takav da su liste DNS-a i Spomenke Stevanovcić iz Demosa dobile nula glasova, dakle neće imati svoje delegate.

Lista Dražena Vrhovca ima devet glasova, koliko i lista Srđana Mazalice i Nebojše Vukanovića. Lista Tamare Tamjanović ima osam glasova, Lista Darka Banjca 6, Vukote Govedarice 9, Nenada Stevandića 8, lista PDP-a 7, lista SP-a 8

Salkićeva lista dobila tri glasa

To bi trebalo da znači da će u Klubu Srba po jednog delegata imati SPS, SNSD, US, SDS, PDP, Za pravdu i red, SP i NDP.

Nezvanično, prošli su Dragutin Škrebić (SPS), Ognjen Žmirić (SNSD), Vojislav Gligić (NDP, kao prijedlog Mazalice), Marija Topić Nikolić (Za pravdu i red), Nikola Kovačević (SDS), Marinko Dragišić (US), Ljubiša Krunić (PDP) i Živko Marjanac (SP).

Kada je riječ o hrvatskim delegatima, sve predložene liste dobile su po jedan glas, osim liste SP-a koja je ostala bez glasova.

U Klubu Bošnjaka, lista Ramiza Salkića dobila je tri glasa, a sve ostale liste kandidata po jedan. To su liste Mirsada Duratovića, Denisa Šulića, Alena Šeranića, Nine Bukejlović i Sevlida Hurtića.

Klub Ostalih

Dakle, sa Salkićeve liste idu Adil Osmanović, Alija Tabaković i Dževad Mahmutović. Uz njih, u Klub Bošnjaka odlaze Armin Hamzić, Igor Bošnjak i Srebrenka Golić.

U Klubu ostalih, po jedan glas dobile su liste Nataše Radulović, Željka Radonjića, Milovana Bodirogića i Senada Zlokape. To bi trebalo da znači da u Vijeće naroda ulaze Jovana Čarkić, Danijel Puhalić, Slaviša Mrkaja, i Franc Sošnja.

 

Avaz