Danas promjenljivo oblačno uz sunčane periode

foto: rtvusk.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode. Slaba kiša će padati samo ponegdje na jugu i zapadu, a oko rijeka i po kotlinama ima magle. Vjetar je slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kreće se od tri do devet, a dnevna će iznositi od 10 do 16 stepeni Celzijusovih.

Povećana naoblaka i povremene padavine na krajnjem jugu zemlje, kod osjetljivih osoba bi mogle uzrokovati poteškoće i reakcije u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Osjet hladnoće također će biti izraženiji usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Opšta slika prema kraju dana bi se trebala popraviti u većem dijelu zemlje.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a posebno izdvajamo puteve Bihać- Bosanski Petrovac, Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Novi Travnik gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.