Grad Goražde organizator manifestacije “ U susret Novoj 2023. godini”

Grad Goražde po prvi put organizirat će višednevnu manifestaciju “ U susret Novoj 2023. godini”.

Po riječima gradonačelnika Ernesta Imamovića, programom je predviđen niz događaja u kojima će uživati i djeca I odrasli.

“ Manifestacija  će početi 24. decembra  tradicionalnim internacionalnim  dječijim festivalom „Šta se pjesmom sanja“ po kojem je Goražde poznato na prostoru cijelog Balkana I to je naš brend. Planirana je I promocija knjige “Drinske večeri dječije poezije” kao I izložba slika “ Goraždanska čarolija” u Gradskoj art galeriji. Udruženje Stari zanati organizirat će sajam na platou ispred Biznis centra a izlagači će svoje proizvode moći predstaviti I na štandovima u ulici Zaima Imamovića” – naveo je Imamović.

Dodao je da je namjera gradske uprave doprinijeti novogodišnjoj atmosferi u Goraždu

“ Za 30. decembar planiran je koncert uz učešće više izvođača, a 31. Decembra bit će organiziran i  prijevoz za zainteresovane za doček na otvorenom u Sarajevu uz popularnu  Dubiozu kolektiv. Želja nam je da I u Goraždu bude živo u sedmici pred Novu godinu što je ovom gradu zaista potrebno  a sve ovo možemo nazvati svojevrsnim “zagrijavanjem” jer u narednim godinama planiramo u Goraždu organizirati doček Nove godine na otvorenom. Uslovi će se steći  tek uređenjem platoa I većeg dijela grada, a na radost posebno djece I mladih  planiramo postaviti ponovo I ledenu plohu od 1. januara do 1. februara u vrijeme zimskog raspusta” – kazao je gradonačelnik Goražda.