Priznanja najboljim učenicima

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, u Mostaru je danas održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2021./2022. godini.
Priznanja za dobro učenje i ostvarene rezultate u znanju i drugim aktivnostima primilo je 59 učenika iz svih deset kantona u Federaciji BiH, kojima su dodijeljene i jednokratne novčane nagrade a među njima su i učenici iz BPK Goražde odnosno učenici MSŠ „Enver Pozderović“, STŠ „Hasib Hadžović“ , OŠ „Husein ef.Đozo“, OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija“ i OŠ „Mehemdalija  Mak Dizdar“. Nagrade učenicima uručila je Nadija Bandić, pomoćnica federalnog ministra obrazovanja i znanosti za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.
Na manifestaciji uz učenike sa prostora našeg kantona prisustvovala je i ministrica za  obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić te Emina Hadžić stručna savjetnica za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu BPK Goražde.
Podsjetimo, Program je realiziran u suradnji sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja, koja su, prema kriterijima koje je utvrdilo Federalno ministarstvo  bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s područja svih kantona (po tri osnovnoškolca i tri srednjoškolca), a naš kanton  za ovo priznanje nominirao je dva srednjoškolca.