Djed Mraz stigao u Goražde: Velika zabava na otvorenom, podijeljeno 1.150 novogodišnjih paketića

Velika novogodišnja zabava na otvorenom organizirana je danas u Omladinskoj ulici u centru Goražda uz podjelu više od 1.150 novogodišnjih paketića.

Stotine mališana iz ovog grada obradovao je Djeda Mraz, a dobru zabavu su im priredili DJ LuDogg, mladi pjevači iz Goražda, pobjednik sinoćnjeg dječjeg festivala Emir Geca sa svojom grupom te orkestar Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović”.

Veselo i zabavno, pravo novogodišnje slavlje, a upravo je na ovaj način Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” željelo ispratiti staru godinu i završiti akciju “Osmijeh za svako dijete” koju su realizovali uz ogromnu podršku sugrađana. Proteklih dana su vrijedno prikupljali igračke i slatkiše kupujući u svim marketima u gradu, a akciju je finansijski pomogla i organizacija “World Vision”.

“Naše udruženje zajedno sa ljudima iz cijelog svijeta, nisu više samo u pitanju ljudi iz Goražda, već iz Švedske, Holandije, Amerike, oni su se javljali za paketiće i skupili smo 1.150 paketića, hvala našim donatorima. Poenta je bila da napravimo zabavu za malu raju i da se okupimo zajedno ovdje”, kaže Admir Hadžić, predsjednik Udruženja.

Danas je podijeljeno oko 1.150 novogodišnjih paketića koje su volonteri udruženja spakovali uz pomoć prijatelja iz Srednje stručne škole “Džemal Bijedić”.

Prije nekoliko dana realizovan je prvi dio akcije “Osmijeh za svako dijete” uz podršku udruženja “Blythswood” iz Srbije, Škotske i Sjeverne Irske, kada su novogodišnjim paketićima obradovali oko 300 goraždanskih mališana iz porodica o kojima se brine Centar za socijalni rad Goražde.

Udruženje “Svjetlo grada” osnovano je prošle godine, a nastalo je iz neformalne grupa građana koja djeluje od početka 2020. Danas broji više od 200 aktivnih članova koji pripremaju značajne humane akcije u Goraždu.