Uprava policije informacija za period od 23.12. do 26.12.2022.godine

Za dane vikenda na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u mjestu Ilovača, – Grad Goražde, jedno lice  kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 2,44 g/kg, te je u 21,07 sati lišeno je slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javng reda i mra , zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

U naselju Hubjeri, – Grad Goražde, registrovano je jedno  krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, koje je počinilo jedno lice iz Goražda. Dalji rad na dokumentovanju događaja je u toku.

U ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde jedno lice iz Goražda lišeno je slobode zbog  prisustva alkohola u organizmu u visini od 2,04 g/kg, te je isti  lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da su na  pravoslavnom groblju u mjestu Baćci –  Grad Goražde, od strane NN lica oborena i oštećena dva nadgrobna  spomenika. Na lice mjesta izašla je patrola policije  koja je potvrdila navode prijave, a uviđaj lica mjesta izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac,  a dalji rad na događaju i kvalifikaciji  istog je u toku.

U ulici  Meha Drljevića – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda,  kojom prilikom je vozač putničkog motornog vozila  nastanjen u Goraždu,  udario pješaka koji se  kretao trotoarom, gdje je isti zadobio povrede. Na lice mjesta upućena je patrola policije, koja je  izvršili uviđaj a vozač  je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, zbog pruzrokovanja saobraćajne nezgode u alkoholisanom stanju (1,66 g/kg). Navedenom licu uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U ulici Maršala Tita – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,67g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.