Iz budžeta BPK Goražde za podršku neprofitnim organizacijama 119.500 KM 

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovnu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 119.500 KM,  a finansirat će se 26 neprofitnih organizacija, udruženja I sportskih kolektiva  s prostora BPK Goražde.

Premijer Ćulov istakao je da su u  ovoj budžetskoj godini za finansiranje projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija izdvojena značajna sredstva, na čijem  pravdanju utroška će kantonalna Vlada posebno insistirati.

„Nadam se da će ova sredstva pomoći u  realizaciji njihovih projektnih aktivnosti kako bi ovu  kalnedarsku godinu završili  sa uspjehom.  Vlada BPK Goražde će i u budućnsoti nastojati da ih podržava podržava u cilju njihovog daljeg razvoja“ – kazao je Ćulov.

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputio je   predstavnik Nogometnog kluba  „Azot“ Vitkovići Amir Dragolj.