„ U susret Novoj 2023. Godini“ u Goraždu novogodišnji bazar

Opće udruženje „Stari zanati“ u okviru manifestacije „U susret Novoj 2023.godini“ u Goraždu je organiziralo novogodišnji bazar.

Na obje strane Drine, na platou ispred Biznsi centra te u ulici Zaima Imamovića u centru grada, izloženi su zanimljivi proizvodi, suveniri i rukotvorine koje građani mogu kupiti po simboličnim cijenama.

U udruženju „Stari zanati“ ističu da su na ovaj način željeli doprinijeti prazničnoj atmosferi u gradu na Drini

„ Organizacija ovakvih bazara i sajmova već je postala tradicija u različitim periodima godine u Goraždu. Uz doprinos prazničnoj atmosferi, stvaramo prilike i našim izlagačima da izlože i prodaju svoje zanimljive proizvode i poslastice“ – kazao je sekretar udruženja Elvir Ćurovac.

Podršku bazaru sinoć su dali i mališani i roditelji goraždanskih vrtića „Sunce“ i „Zvjezdice“ prodajom raznih proizvoda i poslastica koje su sami pripremili.

Grad Goražde u saradnji sa JU Centar za kulturu Goražde, po prvi put, ove godine organizirao je manifestaciju  ‘’U susret Novoj 2023. godini’’. Želja organizatora je  da građanima, a posebno najlmlađima,  priredi sadržaje koji će doprinijeti prazničnom duhu u  tom gradu.

Uz 23. internacionalni dječiji festival „Šta se pjesmom sanja“  u okviru manifestacije priređene su i „Drinske večeri dječije poezije“ te veče tradicionalnih igara u BiH. Novogodišnji bazar trajat će do 30. Decembra, a narednih dana mališani će moći uživati i u igrokazu „Djeda mraz u šumi čuda“, bit će priređena i novogodišnja čajanka te  kulturno-zabavni  program za djecu i odrasle  na platou Centra za kulturu.