Grad Goražde dobio novu opremu i softver za uspostavu digitalne osnove 

U Gradskoj upravi Goražde danas je izvršena primopredaja  opreme i  Sistema za upravljanje s ciljem uspostave efikansije digitalne osnove za pružanje kvalitetnijih usluga građanima.

Primopredaja opreme dio je aktivnosti  u okviru inicijative za jačanje kapaciteta novoizabranih načelnika I gradonačelnika I projekta unaprijeđenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH kojeg provodi UNDP BiH a finansira Švedska.

U ove svrhe Grad Goražde je izdvojio 30.000 KM dok su UNDP i Švedska izdvojili 70.000 KM.

„ Projekat vrijedan 100.000 KM podrazumjeva da će cjelokupna dokumentacija koju građani šalju prema gradskoj upravi biti  vidljiva svakom uposleniku i za sve predmetne akte znat ćemo u kojoj su fazi obrade, kada su došli i gdje se vraćaju. Dakle bit će ovo jedna revolucija u upravljanju dokumentacijom u upravi Grada Goražda“ – pojasnio je gradonačelnik Ernest Imamović.

Po njegovim riječima, Grad Goražde i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), zastupan putem Projekta unaprjeđenja efikasnosti lokalnih usluga u BIH (PIPLS), prepoznaju potrebu za daljim unaprijeđenjem pristupa ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, a nabavkom pomenute opreme poboljšat će se nivo kvaliteta usluga prema građanima.

Planirano je da testni period počne u  2023. godini