Uručena uvjerenja novoj grupi mentora

Danas je u zajedničkoj organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde i Obrtničke komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održana dodjela uvjerenja o završenom programu obuke za mentore u kompanijama.

Uvjerenja o uspješno završenoj obuci uručila je resorna ministrica Adisa Alikadić-Herić.

Obuka se provodila po javno važećem programu koji je usvojilo i donijelo resorno Ministarstvo, u trajanju od ukupno 40 sati.

Obuku su proveli certificirani master treneri s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovo je druga u nizu obuka koju organizuje Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde, ali je specifična jer je u ovu obuku po prvi put uključena i Obrtnička komora BPK-a Goražde. U ime Obrtničke komore, riječi zahvalnosti na uspješnoj saradnji i uspješno provedenoj obuci uputio je predsjednik Obrtničke komore BPK-a Deljo Rehad , te predsjednik Skupštine Obrtničke komore BPK-a Kostić Suvad, koji je ovom prilikom Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog Goražde i Pedagoškom zavodu BPK Goražde uručio prigodne zahvalnice.

Ukupno je danas promovisan 21 mentor a 9 njih su obrtnici, dok ostali dolaze iz većih kompanija.

Na svečanosti se govorilo i o mogućnosti nastavka i jačanju saradnje u narednom periodu, na zadovoljstvo svih sudionika.

Navedena aktivnost se provodi u okviru projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“ kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke.

 

www.bpkg.gov.ba