Sutra počinje nastava, prva sedmica po online modelu

Nastava u drugom polugodištu u BPK Goražde počinje u ponedjeljak 30.januara

 – Nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim I srednjim školama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde počet će u ponedjeljak 30.januara – potvrdila je ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu I sport Adisa Alikadić Herić.

Napomenula je da će se nastava u prvoj sedmici odvijati po online modelu, a u susret drugom polugodištu održani su I sastanci sa direktorima svih osnovnih I srednjih škola.

“Školskim kalendarom je predviđeno da se prva sedmica u drugom polugodištu odvija online i obezbjeđeni su svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave. Okončana je I konkursna procedura za prijem nastavnog kadra što je jedan od problema sa kojim se suočavamo obzirom na nedostatak određenog kadra. Međutim, nastava će biti stručno zastupljena uz pomoć onog koji već imamo” – kazala je Alikadić – Herić.

Nastava u drugom polugodištu na području BPK Goražde  trajat će do 9.juna, kada je predviđen kraj školske godine

“ U ovoj školskoj godini na području BPK Goražde nastavu pohađa ukupno 2.688 učenika od čega 2078 osnovaca i 610 srednjoškolaca. Svim učenicima I nastavnicima želimo uspješan nastavak školske godine sa što boljim rezultatima” – navela je resorna ministrica BPK Goražde.