Uprava policije informacija za period od 27.01. do 30.01.2023.godine.

Za dane vikenda  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u ulici Ibre Čelika – Grad Goražde, registrovano je jedno krivično djelo  “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238.KZ FBiH, koje je počinilo jedno lice iz Goražda.

U ulici Mašića Muhidina Munje – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Čajniča, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, te je navedeni smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde, gdje je pomenutom uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Od strane jednog lica iz Goražda prijavljeno je da je u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde,  iz jednog ugostiteljskog objekta otuđen jedan laptop. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je prozor na navedenom ugostiteljskom objektu ostao otvoren i da je NN lice iz objekta otuđilo jedan laptop. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Goražde i krim.tehničara Sektora kriminalističke policije,  Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad na navedenom događaju, kvalifiikaciji i pronalasku počinioca je u toku.