KOC BPK: Ugašen požar na divljoj deponiji smeća na lokalitetu Lug u Goraždu

Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u posljednja 24 sata evidentan je pad vodostaja na svim vodotokovima I ne ugrožavaju ljude I materijalna dobra. U istom periodu dolazio je do prekida u vodosnabdijevanju, zbog radova na potisnom cjevovodu.

Prema podacima Kantonalnog Operativnog centra (KOC)  zabilježeno  je I smanjenje pritiska u visinskim dijelovima Grada Goražde u trajanju od po sat vremena.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinica  sinoć je dobila dojavu o pojavi požara na divljoj deponiji smeća na lokalitetu Lug u naselju Zupčići, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je  ugašen.

Prema informaciji Elektrodistribucije-poslovna jedinica Goražde,  snabdjevanje električnom energijom stanovništva na području BPK Goražde bilo je uredno i bez prekida.

Iz Direkcije za ceste BPK Goražde  navode da su putni pravci R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448-a  Osanica-Ilovača-Prača prohodni za saobraćaj.

U periodu od 23.01.2023. – 29.01.2023. godine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izvršeno je ukupno 56 laboratorijskih testiranja na COVID-19, među kojima nije bilo pozitivnih rezultata – novih slučajeva COVID-19 infekcije. Zaključno sa 29. januarom na području BPK nema aktivno zaraženih osoba koronavirusom .