Pismo saučešća Ambasadi Republike Turske uputila direktorica i uposlenici OŠ “Prača” u općini Pale u FBiH

Među brojnim pismima saučešća koja su ovih dana povodom razornih zemljotresa upućeni ambasadoru i Ambasadi Republike Turske u BiH je i pismo direktorice Osnovne škole „Prača“ u općini Pale u Federaciji BiH Ajle Subašić:

“Vaša ekselencijo,

S velikom tugom i boli primili smo tužnu vijest o razornim zemljotresima koji su pogodili Vašu zemlju i tragičnim gubicima velikog broja ljudskih života.

Molim Vas da, u ime Javne ustanove Osnovne škole „Prača“ Prača i u moje lično ime, primite izraze najdublje sućuti, te da porodicama čiji su članovi izgubili život prenesete da kolektiv Javne ustanove Osnovne škole „Prača“ Prača, učenici i roditelji suosjećaju s njima u ovom teškim trenucima. Riječi sućuti upućujem predsjedniku Republike Turske Recep Tayyip Erdoganu i Vladi nama prijateljske Republike Turske.

Iskreno smo zahvalni na podršci i pomoći koju je Ambasada Republike Turske pružila našoj Školi. Posebno cijenimo posjetu ambasadora Republike Turske i donaciju školskog autobusa
24. juna 2019. godine Školi, prvenstveno za potrebe svakodnevnog prevoza učenika Javne ustanove Osnovne škole „Prača“ Prača, te unaprjeđenje odgojno – obrazovnog rada i društveno – kulturnog razvoja.

Republika Turska je iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine i u znak zahvalnosti za sve što ste učinili za nas, osjećamo potrebu da Vam ovim putem iskažemo duboku zahvalnost i poštovanje, te posebno riječi sućuti, uz želju i nadu da se tragedija više nikada ne dogodi.

Naše su misli i molitve uz Vas. Neka je vječni mir i milost Božija na nevino stradale žrtve i njihove porodice, “stoji u ovom pismu.