„Svjetlo grada“ u Goraždu prikuplja pomoć za Tursku i Siriju

Humanitarno udruženje „Svjetlo grada“ Goražde pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za unesrećene stanovnike Turske i Sirije pogođene katastrofalnim zemljotresom.

Predsjednik udruženja Admir Hadžić napominje da je akcija u Goraždu pokrenuta u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba

„ Imamo jako korektnu saradnju sa udruženjem Pomozi.ba i stalno smo u kontaktu i kroz razgovore s njima smo saznali da je trenutno za stanovnike pogođene zemljotresom najpotrebnije pelene za djecu i odrasle, higijenske potrepštine s tim da je posebno naglašena higijena za žene, a takođe jako su potrebne i vreće za spavanje i deke“ – pojasnio je   Hadžić.

 

Napomenuo je da od jučer kako je akcija pokrenuta, građani Goražda u velikoj mjeri pokazuju solidarnost sa unesrećnim narodom Turske i Sirije

„ Građani su se odazvali u velikom broju i stalno dolaze donoseći odjeću obuću, pelene i druge potrepštine i ne sumnjamo da će biti prikupljena značajna pomoć. Goraždani su uvijek spremni pomoći i  bezbroj puta do sada su pokazali da nisu imuni na tuđu nesreću. Uz ostale danas smo imali i poziv iz jedne firme gdje su prikupili oko 900 KM i njima smo sugerisali da za taj novac kupe ono što je trenutno najpotrebnije i dostave do nas“ – kazao je predsjednik humanitarnog udruženja „ Svjetlo grada“.

Prikupljanje pomoći se nastavlja danas i sutra u prostorijama udruženja u Goraždu, dok je u subotu planiran transport kamionom udruženja Pomozi.ba do Sarajeva, nakon čega će konvojem biti dostavljena do pogođenih područja