Članovi udruženja “Svjetlo grada” Goražde organizirali humanitarnu trku za Tursku i Siriju

Goraždansko Udruženje „Svjetlo grada“  organiziralo je simboličnu akciju prikupljanja novčane pomoći za stradalo stanovništvo Turske i Sirije, koja je uspješno realizirana.

Uporedo kada se  u Sarajevu održavala humanitarna trka za zemljotresom stradala područja, u Goraždu se trčalo na šetalištu Rasima Živojevića.

“  Udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva organiziralo je sinoć humanitarnu utrku pod nazivom „Run fot the Turkye and Syria. Obzirom da su se članovi našeg udruženja željeli priključiti akciji, ali zbog udaljenosti nismo mogli otići u glavni grad BiH, trku smo simbolično organizirali  na šetalištu pored Drine u Goraždu” – pojašnjava predsjednik udruženja Admir Hadžić.

Napominje da je kotizacija za trku iznosila 10 KM te da su pored članova udruženja, akciju podržali I drugi građani

“ Od udruženja “Dečki u plavom” dobili smo startne brojeve a na taxi štandu imali smo humanitarnu kutiju u koju su i građani koji nisu trčali, donirali novac. Sva  prikupljena sredstva ćemo uplatiti tom udruženju koje će ih proslijediti  dalje” – dodaje on.

Članica udruženja “Svjetlo grada” Elvedina Čelik podsjeća da je ovo  bila druga po redu akcija udruženja za pomoć zemljotresom razorenim područjima u Turskoj i Siriji.

“ Prva akcija prikupljanja odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrebština je I više nego uspješno završena i trenutno više ne prikupljamo tu pomoć i pored svakodnevnih poziva građana. Ostaju otvoreni žiro računi kako našeg tako I drugih udruženja koja prikupljaju novčane priloge, a građani ih takođe mogu donijeti I lično u “Svjetlo grada” I sigurno će biti proslijeđena na  prave adrese” – istakla je Čelik.