Rukometaši Goražda sutra dočekuju direktnog konkurenta za opstanak u PL BiH, očekuju podršku publike

Muški rukometni klub (MRK) Goražde i Rukometni klub „Hercegovac“ Nevesinje, direktni konkurenti za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, sastaju se ovog vikenda u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Riječ je o jednoj od najvažnijih utakmica za domaći tim koji vjeruje da podrška publike neće izostati.

„ Mi jednostavno nemamo drugačiju opciju  nego ići na pobjedu. Ekipa je svjesna te činjenice. Treniramo, pripremamo se i ja se nadam jednoj odličnoj partiji, novoj pobjedi i osvajanju dva boda. Mislim da smo napravili jednu sinergiju sa navijačima i imamo dobar odnos prema igri a publika nam daje bezrezervnu podršku i sa tom činjenicom smo veoma zadovoljni jer to ekipi znači mnogo“– ističe trener MRK Goražde Kasim Kamenica.

Napominje da je ekipa Goražda u prva dva kola nastavka prvenstva ostvarila polovičan učinak

„ U prvom kolu smo ovdje sasvim zaluženo uz jednu veličanstvenu partiju, dobili ekipu Krivaje koja je  u tom trenutku bila trećeplasirana na tabeli  Premijer lige. Prošlo gostovanje kod Konjuha  smo otišli sa puno ambicija,  da probamo iznenaditi domaćina koji nas je jesenas deklasirao. Jedan period smo u drugom poluvremenu smo odigrali zaista furiozno, došli do izjednačenja,   međutim na kraju  je ponestalo koncentracije da tu dobru igru na uspješan način privedemo kraju  i osvojimo bodove“ – napominje Kamenica.

Igrač MRK Goražde Harun Djana ističe da je ekipa spremna za osvajanje vrijednih bodova

„Mi smo odradili vrhunske zimske pripreme sa našim goraždanskim atletičarom Zaimom Šumanom i to se već pokazalo u prve dvije utakmice,  u kojima smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa ekipama gornjeg dijela tabele Kao i u svakoj utakmici i sutra očekujem pobjedu jer možemo  parirati svim ekipama u Premijer ligi BiH. Igramo pred našom poblikom što nam daje dodatni motiv  da igramo još bolje i osvojimo bodove“ – kazao je Djana.

Goražde je trenutno na 13 poziciji sa isto toliko osvojenih bodova, a „Hercegovac“ je na poziciji ispred, sa samo bodom više. Utakmica između ova dva tima igra se sutra u 19 sati.