Bosna i Hercegovina u srcu najmlađih“ naziv je izložbe koja je povodom Dana nezavisnosti otvorena danas u gradskoj Art galeriji

Posjetioci izložbe mogli su saznati kako djeca  doživljavaju domovinu i kako ih nadahnjuju njeni praznici, a prikazali su to svojim radovima, recitalima, pjesmom.

„ Svake godine naši najmlađi uče o vrijednostima i ljubavi prema domovini i naša obaveza je da svoje znanje prenesmo našoj djeci, ali da nikada ne pokavrimo sliku o BiH koju oni nose u grudima. Djeca vole bez zadrške, u njima je naša BiH baš po mjeri i u njoj pjevaju, plešu, igraju se i druže. Oni gledaju na svijet čisto, iskreno, neiskvareno i njima poltika ništa ne znači. Još uvjek vjeruju da od njihove avlije većeg carstva nema i mi imamo zaista mnogo toga naučiti od naših najmlađih“ – kazal je direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde Emina Selimović.

Prvu samostalnu izložba dječijih radova  zvanično je otvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović

„ Mislim da mi zaista od naših najmlađih možemo učiti kako se iskreno voli svoj grad, svoja domovina a ovdje imamo priliku vidjeti kako djeca doživljavaju svoju državu BiH“ – poručio je Imamović.