Vlada BPK Goražde sufinansira nabavku ogrijeva za penzionere

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde će sufinanirati nabavku ogrijeva za penzionere.

Kako je istaknuto na sastanku sa predstavnicima Udruženja penzionera i JP Bosanskopodrinjske šume, ogrijev će za ovu populaciju biti jeftiniji za 10 KM po prostornom metru.

„ Iz Udruženja penzionera tražili su da na neki način pomognmo ovoj populaciji i dogovorili smo način u saradnji sa JP Bosanskopodrinjske šume.  Vlada BPK će izdvojiti 30.000 KM za smanjenje cijene cijepanog drveta. Penzioneri će podnijeti zahtjev i po svakom prostornom metru cijena će biti umanjena za 10 KM u odnosu na tržišnu“ – pojasnio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Direktor JP Bosanskopodrinjske šume Nudžeim Džihanić napomenuo je da je povećana i količina ogrijeva po jednom penzioneru koji može podnijeti zahtjev za nabavku do 10 prostornih metara, dok će otplata biti moguća do  osam mjesečnih rata.

U Udruženju penzionera Goražde zadovoljni su što je kantonalna Vlada pokazala senzibilitet prema ovoj populaciji

„ Ovo je prvi put da Vlada BPK Goražde reaguje na ovakav način,  a kada je riječ o JP Bosanskopodrinjske šume mi imamo idealnu saradnju, izlaze nam u susret i imaju razumjevanja. Novi direktor dao je ideju da pokušamo sa Vladom obezbjediti sufiansiranje ogrijeva i mi smo prezadovoljni“ – kazao je predsjednik udruženja Suljo Bekan.