Na inicijativu Vlade BPK Goražde, bit će omogućeno subvencioniranje cijene ogrijevnog drveta za penzionere s područja BPK Goražde

Podrška Vlade BPK Goražde koja se ogleda u subvencioniranju cijene nabavke ogrijevnog za penzionere sa područja našeg kantona, bila je tema današnjeg sastanka premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Ćulova sa direktorom J.P. „Bosansko-podrinjske šume“ Goražde Nudžeimom Džihanićem i predjednikom Udruženja penzionera BPK Goražde Suljom Bekanom.

Za ovu namjenu Vlada BPK Goražde će izdvojiti finansijska sredstva u iznosu od 30.000KM, kako bi se pružila mogućnost da penzioneri ogrijevno drvo za slijedeću grejnu sezonu nabave po povoljnijim uslovima. Za svaki kubni metar ogrijevnog drveta penzioneri će biti subvencionirani sa 10KM a kako je pojasnio direktor Džihanić, u odnosu na raniji period povećao se i limit kada su u pitanju količine tako da će penzioneri moći umjesto osam od ove godine putem ovog javnog preduzeća nabaviti do deset metara kubnih ogrijevnog drveta. Jedna od pogodnosti je i nabavka koja se može otplaćivati u osam jednakih mjesečnih rata.

Prijave se mogu vršiti u J.P „Bosansko-podrinjske šume“ i Udruženju penzionera BPK Goražde već 06. marta 2023.godine uz dokaz lične karte i čeka od penzije.

Zadovoljstvo činjenicom da Vlada BPK Goražde po prvi put ovo pitanje rješava na jedan senzibilan način ovom prilikom izrazio je predjednik udrženja Suljo Bekan. Na zadovoljstvo penzionera nada se dobroj saradnji sa vladom i u budućnosti, a kako je kazao ova podrška je dokaz da se ide svjesnom poboljšanju budućnosti penzionera.

 

www.bpkg.gov.ba