Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić posjetio MUP BPK Goražde

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić danas je boravio u posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Sa čelnim ljudima ovog ministarstva razgovarano je o unaprijeđenju rada svih policijskih struktura u našoj zemlji.

Direktor Vilić pohvalio je rad komesara policije BPK Goražde Damira Bogunića te obećao podršku u opremanju policijskih struktura u tom kantonu

„ Nova dostignuća koja Direkcija prati kao dio evropskih ili nekih svjetskih standarda želimo da podjelimo sa našim kolegama kako bi smo zajedno dolazili do određenih ciljeva koje zakon nalaže. Koordinacija i saradnja sa BPK a pogotovo sa komesarom, pokazalo se to do sada, je na veoma visokom nivou i prilikom procjene određenih objekata i lica, sama brzina i ekspeditivnost koja nam dolazi od strane kabineta komesara, pokazuje koliko se ozbiljno radi i na čemu insistiraju, a to je prije svcega profesionalnost i odgovornost kao i sve ostalo što proizilazi iz samog zakona“ – kazao je Vilić.

Naglašena j eneophodnost kontinuirane saradnje svih policijskih tijela unutar Bosne i Hercegovine kako bi se ostvarili  još bolji rezultati

„ Ovaj radni  sastanak organiziran je  okviru saradnje sa drugim policijskim agencijama, a na kojem smo dogovorili daljnju saradnju i direktor se pohvalno izrazio o dosadašnjoj saradnji koju ćemo  nastvaiti. Obećao nam je pomoć u donacijama za našu policiju  što nas veoma raduje“ – kazao je šef Ureda komesara policije Saladin Pleh.