Goražde domaćin godišnje skupštine ravnatelja papinskih misijskih djela

Goražde je ove godine domaćin redovne godišnje Skupštine ravnatelja papinskih misijskih djela, koja se održava u župnom uredu Sveti Dominik.

Riječ je o redovnoj godišnjoj Skupštini na kojoj se rezimiraju ostvareni rezultati u prošloj i razgovara o planovima za ovu godinu.

Ravnatelj papinskih misijskih djela za BiH mons. Luka Tunjić naglašava da je katolička crkva po svojoj naravi misijska te da svake godine molitvom i milosrdnim djelima ljubavi potpomaže misijsko djelovanje posebno u siromašnim afričkim zemljama.

„ Kad naši misionari odu u misijske zemlje, posebno u Afriku, i kad avid eu kojim uvjetima zapravo ti ljudi žive, kakve su im škole, ambulante, vrtići ili bolj ereći nepostojanje svega toga, ili u vrlo je skromnim uvjetima, onda oni pomažu i praviti škole i vrtiće i staračke domove, ambulante ili bunare za pitku vodu  i slično i čine sve da tim ljudima olakšaju život“ – pojašnjava Tunjić.

Podsjetio je da je prošle godine domaćin ovog događaja bila  Banja Luka dok je ove godine svoje domaćinstvo ponudila Župa goraždanska i goraždanski župnik Don Josip Tadić

„ Obzirom da znamo u kakvim je uvjetima ovdašnja kapela i kuća, mislili smo da nema uvjeta za održavanje ove skupštine, ali potvrdile su se tvrdnje župnik aTadića da će Goražde biti dobar domaćin, u što smo se uvjerili. Radimo i analiziramo šta smo protekle godine radili i koje smo projekte proveli“ – kazao je on.

Ovogodišnjoj Skupštini papinskih misijskih djela u Goraždu prisustvovali su i Ivana Margarin nacionalna ravnateljica za Republiku Hrvasku, Stjepan Radić ravnatelj papinskih misijskih djela Vrbosanske nadbiskupije, don Pero Miličević ravnatelj hercegovačkih biskupija, Davorka Šarić djelanica u uredu Papinskih misijskih djela u Sarajevu te domaćin Don Josip Tadić.