Prekinuta utakmica pretkola KUP-a BiH između SFK Libero i ŽFK Spartak 2013 iz Banja Luke

SFK Libero  je na gradskom stadionu u u Goraždu u pretkolu KUP-a BiH  dočekao ŽFK Spartak 2013 iz Banja Luke. Domaćin je u prvom poluvremenu imao značajnu prednost a susret je odlukom sudija na početku drugog poluvremena prekinut, zbog nedovoljnog broja igračica gostujuće ekipe na terenu.

U SFK Libero vjeruju da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom.

„ Na teren gradskog stadiona  istrčalo je osam igračica Spartaka iz Banja Luke jer samo je taj broj prema pravilima mogao nastupiti u KUP utakmici na koju su poveli njih 15-ak. Uz realno veći kvalitet, Libero je već u prvom poluvremenu došao do nedostižne prednosti od 7 :0 nad  brojčano slabijim protivnikom“   pojasnio je razvoj događaja trener SFK Libero Emir Sarajlić.

Do prekida susreta na početku drugog poluvremena došlo je zbog toga što je samo šest igračica Spartaka istrčalo na teren te su, poštujući pravila, sudije morale prekinuti meč.

„ Žao nam je jer smo željeli igrati jednu utakmicu u normalnim okolnostima. Vjerovatno je da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom“ –  istakli su u SFK Libero koji je dobro počeo  drugi dio sezone u Premijer ligi BiH jer su u nedelju u Banja luci pobijedili direktnog suparnika u borbi za opstanak, ekipu Borca iz Banja Luke.