Drugi Specijal KUP u Goraždu okupio 560 karatista iz BiH I država regiona

Goražde je danas domaćin drugog Specijal KUP-a čiji je organizator istoimeni klub, a generalni pokrovitelj Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Turnir koji se održava u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” okupio je 560  takmičara iz BiH, Hrvatske,  Srbije, Crne Gore koji su se takmiče u različitim  kategorijama, a u Karate klubu “Specijal” su zadovoljni odzivom.

“ Zaista smo prezadovoljni što su učesnici turnira naši prijatelji iz brojnih gradova BiH ali I ostalih zemalja I prelijep je osjećaj biti danas u gradskoj dvorani u Goraždu koja je prepuna mladih ali I onih iskusnijih takmičara koji se takmiče u 620 kategorija. Ponosni smo da je danas u Goraždu sve u znaku sporta odnosno karate I nadamo se da će naši gosti ponijeti prelijepe utiske I uspomene” – kazao je predsjendik organizacionog odbora Ermin Mandžo.

Napomenuo je da su za najuspešnije predviđene medalje, pehari ali I druga priznanja poput plaketa za doprinos afirmaciji ovog sporta u Goraždu

“ Potrduili smo se da I svi naši učesnici u neslužbenim kategorijama, mislim na djecu od šest, sedam, osam I devet godina, bez obzira na ostvareni plasman, kao podsticaj dobiju učesničke medalje. U službenim kategorijama učesnici dobijaju medalje za prva tri mjesta, a takođe posebne su nagrade za najuspješnijeg takmičara I takmičarku kao i pehari za tri prvoplasirana I tri namasovnija kluba” – precizirao je Mandžo

Prvi put na Goražde Specijal KUP-u učestvuju članovi Karate kluba “FAP” iz Priboja (Srbija)

“ Utisci su super, gostoprimstvo I sama organizacija odlični. Ovakvi turniri pogotovo međunarodnog karaktera su od velikog značaja za sportiste, za sada smo osvojili jendu medalju I očekujemo još” – kazao je predstavnik kluba Adnan Alić.

Sa 16 takmičara u Goražde je stigao I Karate klub “Bar” iz Bara (Crna Gora)

“ Pozvani smo od strane domaćina i prijateljski došli da podržimo ovaj događaj čime nastvaljamo našu saradnju I nadamo se uzvratnoj posjeti. Uvijek rado volimo doći u BIH. Organizacija turnira je odlična svi utisci fenomenalni I jako smo zadovoljni već od starta takmičenja, do sada smo osvojili zlato kao I srebro u katama I vjerujemo da će  biti još medalja” –    kazao je Goran Perčobić član ovog kluba.

Cjelodnevno takmičenje u okviru Goražde Specijal KUP-a bit će okončano večeras.