Goraždansko “Svjetlo grada” apeluje: Devetogodišnji Kenan treba pomoć za hitnu operaciju

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” pokrenulo je akciju za pomoć devetogodišnjem dječaku Kenanu iz Goražda kojem je, nakon pretraga u Turskoj, ustanovljen tumor mokraćnih kanala, a hitna operacija planirana je u ponedjeljak 17.aprila.

Osim toga Udruženje nastavlja humanitarnu akciju za mladu Goraždanku Eminu kojoj je operacija planirana 28.aprila.

“Kao bezbroj puta do sada moramo reagovati. Ovog puta još jače jer su dva mlada života u pitanju. Apelujemo na sva preduzeća, javne i privatne ustanove, imućne sugrađane i našu dijasporu, da se svi uključimo! Krenuli smo u veliku akciju, a naši volonteri će narednih 10 dana biti stalno na terenu. Sve naše humanitarne kutije po gradu stavit će se u funkciju za Kenana i Eminu”, apeluju iz Udruženja.

 

 

Pojašnjavaju da devetogodišnji Kenan od posljedica korone ima brojne zdravstvene probleme, te da su nakon godinu dana liječenja na KCUS, zbog pogoršanog stanja roditelji odlučili potražiti pomoć na Turskoj klinici “Acibadem”.

“Predračun za dijagnostiku je bio oko 7.000 maraka međutim za dvije sedmice boravka cifra se popela na blizu 15.000 maraka. Sredstva koja su prikupljena od učenika i zaposlenika “OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija” te kredita koji je porodica podigla su potrošena i majka razmišlja o povratku kući što bi bilo poražavajuće. Porodica ima nas. Za operaciju je neophodno prikupiti 10 550 eura odnosno oko 21 000 maraka”, apeluju iz Udruženja.

Članovi Udruženja već ranije su pokrenuli akciju za Eminu Hadžić, samohranu majku iz Vitkovića koja se bori sa karcinomom štitne žlijezde. Za njenu operaciju koja je planirana u Turskoj 28. aprila ove godine neophodno je prikupiti još 20.000 maraka.

Sredstva možete uplatiti na račun Humanitarnog udruženja Svjetlo grada koji je otvoren kod BBI banke filijala Goražde na broj:1415255320023297 te uplatom na Paypal.