Goraždansko zdravstvo bogatije za četiri ljekara specijalista

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Senad Čeljo, danas je upriličio prijem za doktore medicine koji su nedavno položili specijalistički ispit i vratili se u ovaj kanton,  kako bi svoj radni angažman nastavili u JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde i JU Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ Goražde.

Riječ je o tri mlada doktora  Vildani Raščić i Edinu Mujkoviću koji su završili specijalizaciju iz oblasti  pedijatrije i Semiru Perli specijalisti urologije.  

Takođe, s ciljem osiguranja boljih zdravstvenih usluga pacijentima, Kantonalna bolnica  Goražde dala je stalni radni angažman doktorici sa višegodišnjim iskustvom   Sonji Mitrašinović specijalisti iz oblasti radiologije.

Ministar Senad Čeljo uz čestitke, doktorima je poželio uspjeh u budućem radu, uz obećanje da će  ovo ministarstvo nastaviti izdvajati sredstva za usavršavanje ljekarskog kadra neophodnog  zdravstvenim ustanovama na području BPK Goražde

„Velika je čast u samo nekoliko dana  dobiti četiri doktora specijalista od kojih su tri odškolovale naše ustanove I oni su osjećali moralnu obavezu a na kraju i želju da se vrate u svoj grad gdje su rođeni i gdje žele raditi. Mi moramo raditi kontinuirano na profilisanju vlastitog kadra a po potrebi  i na angažmanu spoljnih saradnika u saradnji sa drugim ustanovama. Sigurno je da će naše zdravstene ustanove angažmanom ovih specijalista usluge našim građanima pružati na jednom većem nivou s ciljem vraćanja povjerenja građana u naš zdravstveni system” – kazao je ministar Čeljo.

Mladi ljekari naveli su da, iako su imali ponuda da svoj radni anagažman nastave u nekim drugim zdravstvenim ustanovama van BPK,  njihov povratak u Goražde  je bio neupitan.

„.Zvanično za mene je danas prvi radni dan u JU Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ Goražde, ponosan sam što sam se vratio u svoj grad, što mi je i bila želja. Svi mi  imali smo i drugih ponuda međutim naš povratak nikad nije bio upitan“ kazao je doktor Edin Mujković.