Za okončanje modernizacije regionalne ceste R 448-A iz budžeta BPK 440.000 KM

 

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde Edin Ćulov I direktor  privrednog društva „Okac“ d.o.o Goražde Halil Oković danas su potpisali  ugovor o izvođenju radova na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Žilići-Ravne (Nišani).

Riječ je o nastavku modernizacije ov eregionalne ceste, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu BPK Zijad Briga i direktorica kantonalne Direkcije za ceste Sanela Avdibegović.

Radovi podrazumijevaju asfaltiranje preostale dionice u dužini oko 1.700 metara,  vrijednost ugovora je 439.546KM,  a riječ je o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde.

Tokom potpisivanja ugovora naglašeno je da će modernizacija preostale dionice regionalne ceste koja je u nadležnosti BPK Goražde, biti od velikog značaja za mještane u ovom dijelu kantona koji  će po prvi put  imati asfaltiranu putnu komunikaciju prema Gradu Goražde I Općini Pale u FBiH.

„Okončanjem ovih radova dobijamo jedan potuno asfaltirani putni pravac iz pravca Goražda prema Sarajevu, čija je ukupna dužina oko 30 kilometara.  Radi se o veoma značajnom infrastrukturnom projektu, koji će omogućiti lakšu komunikaciju stanovništvu koje gravitira na ovom području“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde Zijad Briga.

Radovi bi trebali biti okončani u roku od 90 dana, od dana uvođenja izvođača u posao.