Derbi na Koševu: Okršaj Sarajeva i Širokog Brijega u borbi za Evropu

foto:FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo večeras će u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg.

Sarajevo u ovaj meč ulazi na krilima velike pobjede u Čitluku nad ekipom Zrinjskog rezultatom 3:2.

Mirza Varešanović, trener Bordo tima, svjestan je težine večerašnjeg protivnika te da njegove igrače čeka teška utakmica.

– Treća utakmica u sedam dana, jako zahtjevan ritam. Očekuje nas neizvjesna utakmica sa protivnikom koji je jako dobar i kvalitetan. Ako se vratimo u prošlost i utakmice ove dvije ekipe, sve su jako neizvjesne do samog kraja bez obzira gdje se igraju. Mi imamo dobar niz, želimo da nastavimo dobar niz i ostvarimo novu pobjedu, jer nas samo pobjede drže u borbi za Evropu. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi tamo i ne mislimo da ispuštamo to mjesto do kraja, rekao je Varešanović u najavi meča.

Nakon niza loših rezultata Široki Brijeg je u prošlom kolu pobijedio Velež 1:0, što će Širokobriježanima zasigurno podići samopouzdanje uoči odlučujućih utakmica za izlazak u Evropu.

– Mi igramo protiv Sarajeva, a oni su jako kvalitetna ekipa i to su pokazali u proteklih nekoliko utakmica. Očekuju nas sigurno u jednom dobrom raspoloženju. Međutim, sve to za nas može biti samo jedan dodatni motiv i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu – kazao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Široki Brijeg trenutno je četvrti na tabeli s bodom manje od trećeplasiranog Sarajeva.

Utakmica Sarajevo – Široki Brijeg igra se od 20:30 sati na stadionu Koševo.

faktor.ba