Zasjedala Vlada BPK Goražde

Na prijedlog Ministarstva za privredu, na današnjoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost na Odluku o pokretanju postupka za  razvrstavanje lokalne ceste Goražde-Podrhranjen-Jarovići-Hranjen u regionalnu cestu.

Odlukom Vlade zadužno je resorno ministarstvo i Direkcija za ceste BPK Goražde da u saradnji sa nadležnim organima Grada Goražde, pripremi potrebne prijedloge i saglasnosti koje bi se putem Ministarstva prometa i komunikacija uptile prema Vladi Federacije na razmatranje sa prijedlogom za donošenje odluke o prekatregorizaciji ovog putnog pravca u regionalnu cestu,  koja bi bila u nadležnosti BPK Goražde. Saglasnost Vlade BPK Goražde dobila je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine J.P.“Bosansko-podrinjske šume“d.o.o. Goražde o razrješenju privremenog Nadzornog odbora te izboru na period od četiri godine, predsjednika i članova Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća.

Razamtrajući materijale iz Ministarstva za obrazovanje,mlade, nauku, kulturu i sport, Vlada BPK Goražde,  donošenjem zaključaka  dala je saglasnost JU STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde za pokretanje procedure za izradu detaljnog enetgetskog audita (DEA) za izradu pomoćnog objekta namjenenog za praktičnu radionicu, pokretanje postupka JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde za nabavku video nadzora u školi te davanje saglasnoti JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde za pokretnaje postupka nabavke informatičke opreme u cilju realizacije projekta „Opremanje kabineta informatike“. Saglasnost Vlade BPK Goražde, dobila je i Odluka o odobravanju novčnaih sredstava nosiocu sportskih djelatnosti na nivou BPK Goražde za dodatne programe, a sredstva za realizaciju odluke obezbjeđena su u budžetu resornog ministarstva.

Ministarstvu za unutrašnje poslove data je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta te Elaborat saobraćajne signalizacije na cestama BPK Goražde i parking prostoru u užem gradskom jezgru.

Na današnjoj sjednici prijedlog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice razamtran je a potom i u dalju skupštinsku proceduru upućen Godišnji operativni i finansijski izvještaj o radu JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde za 2022.godinu.

Razmatran je i u dalju skupštinsku proceduru upućen i Izvještaj o radu Knatonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde za 2022.godinu.