Razmatrani izvještaji o radu i finansijskom poslovanju kantonalnih ustanova, službi, uprava i Direkcije za ceste za 2022.godinu

Na današnjoj sjednici razmatrano je, a potom i u skupštinsku proceduru upućeno, nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju ustanova, službi uprava i direkcija BPK Goražde za 2022.godinu.

Radi se o izvještajima JU “Služba za zapošljavanje BPK Goražde”, Direkcije za ceste BPK Goražde, Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, Službe za zajedničke poslove kantonalnih organa uprave te izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Saglasnost je data i na Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU “Služba za zapošljavanje BPK Goražde”. Davanjem saglasnosti na ovo rješenje imenovan je privremeni  upravni odbor ove javne ustanove.

Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport data je saglasnost na Odluku o odobravanju novčanih sredstava JP “RTV BPK Goražde” d.o.o. na ime IV (četvrte) redovne tranše za 2023.godinu, dok je Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, data saglasnostt na Program utroška sredstava Ministarstva sa ekonomskog koda Tekući transfer pojedincima — roditelj hranitelj za 2023.godinu.

Ministarstvu za boračka pitnja saglasnost je data na Odluku o o odobravanju novčnaih sredstava na ime pomoći rada udruženja boračkih populacija za mjesec april 2023.godine.

Na prijedlog Ministarstva za finansije, saglasnost je data na Odluka o odobravanju tekućih transfera općinama/gradu u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te na Smjernice ekonomske i fiskalne politike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2024-2026.godina.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uredenje i zaštitu okoline, dobilo je saglanost Vlade na Rješenje o imenovanju Drugostepene komisije za rješavanje po prigovorima na Nacrt rang-liste podnosilaca zahtjeva za kupovinu stana po povoljnim uslovima u stambeno-poslovnom objektu „Lamela L” u Goraždu.

Saglasnost je dobio i nacrt Zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške lica s invaliditetom.

Na prijedlog Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde,  razmatrana je Inicijativa za izmjene Zakona o šumama BPK Goražde i ista će se  dostaviti Ministarstvu za privredu koje bi se trebalo odrediti kada je riječ o daljem postupanju.

 

www.bpkg.gov.ba