Rukometaši Goražda sutra u derbiju protiv Izviđača

Rukometaši Goražda u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra dočekuju ekipu Izviđača iz Ljubuškog.  koja je već ranije ostvarila šampionsku titulu.

Ipak u domaćem timu priželjkuju pobjedu kojom bi Goražde definitivno ostvarilo opstanak u društvu najboljih.

„ Spremni jesmo mada su zahtjevi ove utakmice veoma visoki jer dolazi nam prvak koji još uvijek drži neku takmičarsku tenziju s obzirom da poslije prvenstva imaju nastup na Final Four za KUP BiH. Nama su bitni bodovi iz ove utakmice, a koliko mi možemo u susretu sa prvakom to je pomalo neizvjesno“ – kazao je trener MRK Goražde Kasim Kamenica.

Po njegovim riječima,  Izviđač u Goražde dolazi u najjačem sastavu  što najavljuje pravi derbi pred  kraj prvenstva.

„ Važno je to da smo dva boda ispred Hrecegovine koja je pomalo na čudan način osvojila bod upravo u Ljubuškom protiv protivnika koji nama dolazi, što je u jednu ruku i najveće iznenađenje ovog prvenstva. Da je kojim slučajem Izviđač savladao Hercegovinu Goražde bi teoretski dva kola prije kraja ostvario zacrtani cilj a to je opstanak. Sada  je na neki način sve u našim rukama  da to pokušamo ostvariti  sutrašnjom pobjedom i ostvarimo cilj ostanka u ligi, koji j ebio primarni  tokom cijele sezone“ – naveo je Kamenica uz poziv vjernim navijačima da Gradsku dvoranu „Mirsad Hurić“ sutra ispune do posljendjeg mjesta.

Utakmica između MRK Goražde i RK Izviđač igra se u 18 sati.