BIHAMK: Na pojedinim dionicama saobraćaj potpuno obustavljen zbog izlijevanja vode na kolovoz

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani (Kostela). Vozila mogu saobraćati preko Gate i Ćoralića. Iz istog razloga (voda na kolovozu) otežano, jednom trakom saobraća se na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa). Otežano, jednom trakom, zbog klizišta saobraća se na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode, navode iz BIHAMK-a.

 

 

I u ostalim krajevima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Aktuelni radovi

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

 

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Stanje na GP

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.