BPK Goražde posjetili predstavnici Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima

Predstavnici Ureda za borbu protiv međunarodne  trgovine narkoticima i sprovođenje zakona pri ambasadi SAD u BiH, danas su posjetili Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde.

Ovom prilikom oni su se sastali sa članovima Vlade BPK Goražde i Tijela za spriječavnje i borbu protiv korupcije u BPK Goražde.

Kako je pojansio sekretar Vlade BPK Emir Sijerčić, ciljposjete  je razmjena iskustava, uspostavljanje saradnje i podrška koju namjeravaju pružiti u osnaživanju antikorupcionih timova,

„ Bila je ovo prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse ovog ureda koji djeluje na cijeloj teritoriji BiH, a dogovoreni su i naredni koraci  kada je u pitanju saradnja našeg kantona u pogledu spriječavanja i borbe protiv korupcije i u tom smislu, za upoznavanje sa aktivnostima u vezi donošenja Zakona i Strategije o borbi protiv korupcije. U provođenju tih aktivnosti podrška Ureda  pri ambasadi SAD-a u BiH ovom kantonu neće izostati kako u   tehničkom tako i u edukativnom smislu“ – kazao je Sijerčić.

Predstavnici Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona pri ambasadi SAD u BiH ovom prilikom sastali su se i sa  komesarom policije  BPK Goražde.