Majka Koste Kecmanovića će biti saslušana zbog mogućeg zanemarivanja dječaka

Centru za socijalni rad u Beogradu naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice Koste Kecmnovića (13) koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” te da se utvrdi da li se porodica nalazila u evidenciji tog organa.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je dječakova majka M. K. izvršila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maljoletnog lica.

Kako pišu srbijanski mediji Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. te da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar”.

Također, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maljoletnog K. K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu.

Podsjećamo, Kosta Kecmanović je u Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” ubio devet učenika i domara. S obzirom na to da nije napunio 14 godina on ne podliježe krivičnoj odgovornosti.

klix