Za projekte u općinama Foča i Pale u FBiH 57.000 KM

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i načelnici općina Foča i Pale u F BIH Mujo Sofradžija i Almin Ćutuk,  danas su potpisali  ugovore o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskog koda  Vlade BPK Goražde.

Vrijednost  ugovora je  57.702 KM  a, kako je naglašeno,  sredstva su namjenjena za sufinansiranje četiri značajna projekta ove dvije lokalne zajednice.

“ Tri projekta sufinansirat  će se na području općine Pale u FBiH a radi se o projektima „Modernizacija kino sale Općine Pale u FBiH“ za što je izdvojeno 5.000KM, za projekat „Socio-ekonomsko osnaživanje lokalnog stanovništva“ odobreno je  15.000KM  dok je za projekat „Izgradnja dječijeg igrališta u Hrenovici-II faza“ odnosno izgradnju pješačke staze izdvojeno 7.702 KM. Ostatak sredstava kako bi se implementirali ovi značajni projekti obezbjedit će lokalna zajednica” – preciziriao je načelnik Almin Ćutuk.

U Općini Foča u FBiH  sa 30.000 KM sufinansirat će se projekat „Socijalno stanovanje“

“ Radi se o infrastrukturnom projektu, odnosno  projektu izgradnje pristupnog puta te vodne i kanalizacione mreže  prema zgradi izgrađenoj za socijalno stanovanje. Ukupna vrijednost projekta prema procjenama iznosit će oko 80.000KM” – pojasnio je načelnik Mujo Sofradžija.

Premijer BPK Goražde Edin Ćulov naglasio je da će  Vlada i dalje podržavati projekte lokalnih zajednica u sastavu kantona.