Sutra počinje manifestcija “Grebak – put života”

Obilaskom mezarja Hasana Turčala – Brzog i saboraca u Pazariću, sutra počinje ovogodišnja  manifestacija “Grebak-put života”.

Programom  koji je utvrdio Odbor za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti iz odbrambeno – oslobodilačkog rata BPK Goražde u periodu 1992.-1995. Godina, u subotu je planiran tradicionalni istoimeni dvodnevni pohod

“ I ove godine očekujemo oko 50 učesnika kako iz BPK Goražde tako I drugih gradova BiH. Okupljanje je planirano u subotu 10.juna  na centralnom spomen obilježju “Goražde grad heroj, svojim braniocima” odakle ćemo krenuti prema Grepku I tokom dana, pješačanjem u trajanju oko šest sati, preći dionicu koja je u najtežim vremenima značila put spasa ali I put smrti” – kazao je predsjednik PK “Goražde -“Maglić” Zajko Šovšić.

Učesnici pohoda usput će se zaustaviti na mjestima stradanja kako bi odali počast žrtvama Grepka

“ Ovo nije samo planinarski pohod I nadamo se da će I ove godine učestvovati značaj broj  naših prijatelja iz drugih gradova I klubova ali i građana koji žrele evocirati uspomene na taj najteži period. Ovo je događaj  sa tradicijom dugom 27 godina koji treba baštiniti, da se ne zaboravi” – kazao je Šovšić.

U subotu će biti položeno cvijeće, proučen tevhid I  dova na šehidskim mezarjima  Grebak i Orahovice.