Obilježena 13. Godišnjica rada Parka Plavi cvijet u Goraždu

Uz pjesmu i igru  mališana Parka Plavi cvijet i JU za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Goražda danas je obilježena 13. godišnjica od početka rada  ovog jedinstvenog kutka u gradu na Drini.

Plavi cvijet je svakodnevno na usluzi mališanima Goražda ali I njihovim roditeljima Posebno  uređen prostor sa brojnim  sadržajima i rekvizitima  za igru, I atraktivnim  ukrasnim drvećem mjesto je svakodnevnog okupljanja.

Koordinatorica parka Lejla Medošević naglašava da  je briga o parku  pripala Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde.

“  Uz igru i pjesmu mališana danas smo proslavili trinaesti rođendan parka  u mini teatru, koji je sastavni dio Plavog cvijeta. Ovaj park je djeci Goražda poklonila humanitarna organizacija “SOS Balkanes” iz Španije u znak prijateljestva između gradova Donostije i Goražda, na inicijativu Irene Kormezana, prijateljice grada Goražda, od tada je ovaj jedinstveni prostor  svakodnevno na usluzi najmlađima” – istakla je Medošević.

Napomenula je da je danas Plavi cvijet  rekreativno-edukativni centar čiji rad se bazira na stvaranju uvjeta za bogatiji i sadržajniji život djece predškolskog i školskog uzrasta, gdje se promovišu osnovne četiri vrijednosti – srdačnost, solidarnost, kreativnost i jednakost.